K 50, digər kalium məhsullarına nisbətən aşağı pH ilə yüksək potasyum tərkiblidir, çünki üzvi turşular tərəfindən şelatlanır.
Bitkinin ferment fəaliyyətini dəstəkləyir, kök inkişafını artıraraq su itkisini minimuma endirir, bitkinin yüksək temperaturlu iqlimə qarşı müqavimətini artırır, bitki tənəffüsünü azaldaraq stoma aktivliyini və fotosintezini artırır. Ümumi nəticə vegetativ və generativ inkişafa nəzərəçarpacaq dərəcədə müsbət təsir göstərir. Ayrıca, K 50, şəkər qamışı, şəkər çuğunduru, qarğıdalı, soya və dənli bitkilər kimi şəkər və nişasta meydana gəlməsini dəstəkləyir. Buğda, K 50, buxara dik duruş təmin edir, hüceyrə divarlarının dayanıqlığını artırır və bu səbəbdən xəstəliklərə və zərərvericilərə qarşı müqaviməti artırır. Almada, K 50 meyvə yetişdirilməsini, köklənməsini, kök inkişafını təşviq edir və meyvələri parlaq rəngdə, böyük ölçüdə, daha incə qabıqlı və şirin dadda formalaşdırır.
Məhsul orijinal ambalajında saxlanılırsa, normal saxlama şəraitində (sərin və sərin mühitdə) kimyəvi və fiziki xüsusiyyətlərini
üç (3) il ərzində saxlayacaqdır. Birbaşa günəş işığından uzaq saxlayın. Tövsiyə olunan saxlama temperaturu 4 C ilə +40 C arasındadır.
K 50, əksər gübrə və pestisidlərlə uyğundur, lakin digər məhsul etiketlərinin qarışdırma təlimatlarını oxumaq və uzun müddət
tətbiq etməzdən əvvəl kiçik bir test aparmaq tövsiyə olunur.