Kalium nitrat, 13.7% nitrat azotu və 46% kalium oksidi (38.4%) olan suda həll olunan NK gübrəsidir.
Çiçəklər, tərəvəzlər, çiyələklər, torpaqsız mədəniyyət, (qapalı və açıq), tütün, kartof, meyvə ağacları, üzüm, sitrus, ananas, pambıq, banan, mango, zeytun, ev bağları, çəmənlər.
KEMAPCO® NOP K tərkibi kök böyüməsini artırmaq, quraqlığa qarşı müqaviməti yaxşılaşdırmaq, su itkisini və solmasını azaltmaq, qışa davamlılığını artırmaq və zərərvericilərə və xəstəliklərə qarşı müqavimətini artırmaq kimi çoxsaylı müsbət təsirlər təmin edir. Bu təsirlər bir neçə keyfiyyət inkişafına səbəb olur və bunlar əks olunur:
Bitkilərdəki protein miqdarını artırır.
Taxıl və kök yumrularında nişastanın miqdarını artırır.
C vitamini və bərk həll olunan tərkibini artırır.
Meyvənin rəngini və dadını yaxşılaşdırır.
Meyvə ölçüsünü yaxşılaşdırın.
Qabıq qalınlığını artırır.
Fizioloji pozğunluqları azaldır (sitrus meyvələrində qırışlar və çatlamalar, pomidorda ləkələnmiş olgunlaşma kompleksi və s.)
Saxlama və göndərmə keyfiyyətini artırır.
Raf ömrünü uzadır.